newsy

Kolejne spotkanie w ramach projektu „Sieć dla zdrowia”.

W ramach projektu „Sieć dla zdrowia” 12 maja uczestniczyliśmy w kolejnym spotkaniu z cyklu „Zdrowe pobudki”, tym razem w całości poświęconym zagadnieniom prawnym. Warsztaty dla przedstawicieli organizacji pacjentów poprowadzili: prof. dr hab. n. prawn. Dorota Karkowska, ekspert ds. praw pacjenta, dr Maria Łoszewska-Ołowska, ekspert prawa prasowego, Piotr Drobek z GIODO.

W pierwszej części spotkania Piotr Drobek przedstawił uczestnikom, jak dokładnie wyglądają zasady gromadzenia i przechowywania danych osobowych, następnie prof. Dorota Karkowska przedstawiła najważniejsze zagadnienia dotyczące zmian w obszarze praw pacjenta i możliwości dochodzenia roszczeń. Na zakończenie dr Maria Łoszewska-Oławska przedstawiła informacje na temat prawa prasowego, ze szczególnym uwzględnieniem działania zasad prawa w publikacjach w internecie i social mediach.

Działania w ramach Sieci dla zdrowia są skierowane do wszystkich organizacji pozarządowych w Polsce zajmujących się zdrowiem i wsparciem pacjentów. Celem projektu jest wzmacnianie roli fundacji i stowarzyszeń, integracja środowiska oraz informowanie o ważnych inicjatywach i wydarzeniach związanych z ochroną zdrowia w Polsce i Unii Europejskiej.

Sieć dla zdrowia, relacja foto>>>

Zapisz się na newsletter

Wyślemy porcję porad, inspiracji i zaprosimy na wydarzenia organizowane przez naszą fundację

© 2016 Fundacja Małgosi Braunek „Bądź”. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Realizacja: PureWeb