Cykl edukacyjny

Home Cykl edukacyjny

tyle akcji edukacyjnych odbywa się w ciągu roku

80 osób

średnia Ilość uczestników w każdej akcji

2000

tyle wyświetleń zbiera każda akcja w formie live’a na social mediach

Nadrzędną misją naszej Fundacji jest edukacja zdrowotna oparta o zasady holistycznego podejścia do zdrowia i zdrowego stylu życia.

Poprzez akcje edukacyjne popularyzujemy holistyczne podejście do zdrowia i medycynę integralną zarówno w prewencji jak i leczeniu chorób przewlekłych. Zależy nam by wiedza na temat konieczności prowadzenia zdrowego stylu życia i wspierających metod w leczeniu była normą i stale docierała do wszystkich osób w potrzebie.

Cykl edukacyjny to podstawowy obszar naszej pracy, który organizujemy nieprzerwanie od 2018 roku. Bezpłatne warsztaty i wykłady odbywają się 2 razy w miesiącu i są poświęcone profilaktyce zdrowotnej w holistycznym ujęciu oraz wsparciu procesów leczenia u osób chorych onkologicznie i przewlekle. Do każdego warsztatu zapraszamy uznanych specjalistów, lekarzy, terapeutów i praktyków, którzy dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem przedstawiając metody, techniki oraz sposoby pracy nad zdrowiem.

Wykłady i warsztaty z zakresu medycyny umysł – ciało, redukcji stresu, zdrowego żywienia, cancer coachingu, tradycyjnej medycyny chińskiej, ajurwedy, jogi śmiechu, refleksoterapii, aromaterapii czy qigong odbywają się zarówno w wersji off-linowej (stacjonarnie w Warszawie) jak i online w formie live’ów na Facebooku Fundacji.

Lekarzy zainteresowanych holistycznym podejściem do zdrowia, specjalistów i praktyków w swoich dziedzinach zapraszamy do współpracy w charakterze wykładowców.

Nasze wydarzenia LIVE

Lato w tradycyjnej medycynie chińskiej

Zapis z nagrania LIVE - 30 czerwca 2022 r., godz. 20

Czułość dla siebie. Na czym polega i jak ją praktykować? Rozmowa Oriny Krajewskiej z Joanną Frejus

Zapis z nagrania LIVE - 30 czerwca 2022 r.

Dzika kuchnia i jej prozdrowotne właściwości

Zapis z nagrania LIVE - 9 czerwca 2022 r.

Żywienie w trakcie leczenia onkologicznego

Zapis z nagrania LIVE - 24 maja 2022 r.

Jelita nasz pierwszy mózg? Jak bakterie jelitowe rządzą naszymi emocjami?

Zapis z nagrania LIVE - 16 maja 2022 r.

Więcej nagrań z naszych wydarzeń