Powrót do zdrowia. O książce

Autor: Carl Simonton
Wydane przez: Ravi, 1998

Ponad piętnaście lat temu u Reida Hensona wykryto rzadką, nieuleczalną postać nowotworu. Lekarze dawali mu niecałe dwa lata życia. Reid postanowił dotrzeć do dr. O. Carla Simontana, autora klasycznego dzieła “Triumf życia”, światowej sławy pioniera w dziedzinie badań nad wykorzystywaniem zdolności umysłu w celu leczenia własnego organizmu. Krok za krokiem dr. C. Simonton pokazał mu, w jaki sposób można być aktywnym uczestnikiem, a nie tylko biernym obserwatorem procesu leczenia.

Dziesięć lat później Redi Henson wraz z dr. O. Carlem Simontonem postanowili opisać w formie książki pozytywny program postępowania, dzięki któremu Reid mógł cieszyć się powrotem do zdrowia i zadowoleniem z życia. Znajdują się w nim:

• metody kierowania wyobraźnią i medytacją w celu zaktywizowania mocy własnego umysłu i ducha do leczenia organizmu,
  • proste ćwiczenia pozwalające skorygować niezdrowe myśli i wzmocnić wolę życia,
  • wskazówki do utworzenia własnego dwuletniego programu powrotu do zdrowia, który zachęca m. in. do właściwego odżywiania,
  • twórczego myślenia oraz zaaplikowania sobie dużej dozy rozrywki i zabawy.

POWIĄZANE POSTY

Jak żyć z rakiem i go pokonać. O książce

Jerzy Zięba – od ponad 20 lat zajmuje się naturoterapią, szczególnie w odniesieniu do naturalnych metod leczenia i zapobiegania chorobom przewlekłym i nowotworom.

21 sty 2016