Rak. 50 kroków po poznaniu diagnozy. O książce

Autor: Anderson Greg
Wydane przez: Ravi, 2005

Przewodnik po dostępnych  środkach powrotu do zdrowia na najbliższe dwa lata (taką rozpiętość ma rozsądna perspektywa wyzdrowienia).

Cel tej książki jest dwojaki: pomoc w rozważeniu głównych kwestii, powstających po zapoznaniu się z diagnozą, oraz zachęcenie do wprowadzenia w życie wszechstronnego programu zdrowotnego, który chory sam konstruuje i który będzie cieszył się najwyższym stopniem jego zaufania.
Książka ta jest nastawiona na działanie, które zmaksymalizuje szanse całkowitego wyzdrowienia przy jednoczesnym utrzymaniu wysokiej jakości życia. Strategie są opracowane przede wszystkim z myślą o osobie, która właśnie poznała diagnozę.

Jeśli ktoś usłyszał słowa: “To rak”, znajdzie tu informacje konieczne, by opanować strach, przeanalizować szczegóły rozpoznania oraz zastosować możliwie najbardziej skuteczny program zintegrowanego leczenia.

Książka ta skierowana jest również do osób, u których wykryto nawrót choroby nowotworowej. Powrót raka jest wydarzeniem przerażającym, momentem medycznych, emocjonalnych i duchowych przewartościowań. Działania mogą wiele zmienić. Książka ta przeznaczona jest też dla osób wyleczonych. Noszą oni bowiem w sobie przyczajony lęk, że rak może uderzyć ponownie.

POWIĄZANE POSTY

Powrót do zdrowia. O książce
Autor: Carl Simonton Wydane przez: Ravi, 1998 Ponad piętnaście lat temu u Reida Hensona wykryto rzadką, nieuleczalną postać nowotworu. Lekarze dawali mu niecałe dwa lata [...]
21 sty 2016