Bądź w Kazimierzu! Warsztaty wyjazdowe

Home Bądź w Kazimierzu! Warsztaty wyjazdowe

Zapraszamy warsztaty wyjazdowe z udziałem ekspertek i ekspertów współpracujących z Fundacją Małgosi Braunek ''Bądź''!

Warsztaty zawsze mają swój temat do wyboru: Oddech, Tradycyjna Medycyna Chińska, Oddech Ajurweda. Spotykamy się w Kazimierzu Dolnym nad Wisłą, gdzie w otoczeniu Parku Krajobrazowego, pracujemy nad regeneracją na poziomie ciała – umysłu – ducha.

Podczas warsztatów poznamy praktyczne narzędzia, które pozwalają powrócić do równowagi, zredukować uczucie stresu, zregenerować organizm i nauczyć się jak kompleksowo dbać o siebie na co dzień. Zależy nam by każdy uczestnik wyjechał z warsztatu z zregenerowany, z wiedzą jak skutecznie dbać o siebie na co dzień.

Pracujemy w małej grupie, poszczególne bloki tematyczne opracowane zostały przez ekspertów i ekspertki fundacji w myśl holistycznego podejścia do zdrowia, pełnego troski o zdrowie i ogólny dobrostan.

Warsztatową regenerację dopełnia przestrzeń usytuowanego w otoczeniu przyrody “Domu na Skarpie”. Miejsce położone jest na terenie Parku Krajobrazowego. Architektura domu łączy tradycyjny styl kazimierski z prostotą i nowoczesnością. “Dom na Skarpie” znajduje się w bliskiej odległości od Rynku Kazimierza (10-15 minut spacerem ocienionym wąwozem). Oprócz wyprawy na Rynek czas wolny będą wypełniają spacery do pobliskiego Mięćmierza, kamieniołomów, nad Wisłę czy na Albrechtówkę.

Na miejscu istnieje możliwość skorzystania z sauny, wyciszenia w domowej bibliotece czy zrelaksowania się na przydomowej łące. Dom otoczony przyrodą sprzyja odpoczynkowi od codziennych aktywności.

Przygotowywane w trakcie warsztatu posiłki są w 100% wegetariańskie, oparte na lokalnych i sezonowych produktach. Lekkostrawne, ale sycące potrawy wspierają aktywności w trakcie trwania warsztatów.

Dobrze odżywione ciało i umysł lepiej się relaksują, dzięki nim stajemy się bardziej otwarci, pełni energii i pozytywnego nastawienia do świata.

ZOBACZ NAJBLIŻSZE WARSZTATY