Szkolenia dla firm

Home Szkolenia dla firm
Żyjemy dłużej, żyjemy szybciej, ale czy lepiej? Czasami poziom zmęczenia i brak energii sprawiają, że zaczynamy się zastanawiać, co zrobić, aby poprawić swój własny dobrostan, samopoczucie i zdrowie. Wpływ różnych obszarów (tj. rodzaj psychiki i sposób radzenia sobie ze stresem, dieta, styl życia i aktywność fizyczna, jakość i ilość snu, środowisko, w którym żyjemy) na samopoczucie i funkcjonowanie w życiu zawodowym i osobistym, oraz ich udział w rozwoju i przebiegu różnych chorób jest bezsprzeczny.
Koncentracja tylko na jednym aspekcie (np. diecie), gdy mamy problemy też w innych obszarach (np. chroniczny stres, przewlekła hiperwentylacja), zwykle nie rozwiązuje sprawy.
Coraz bardziej zaawansowane metody badawcze i doniesienia naukowe nie pozostawiają cienia wątpliwości, że zadbanie o każdy z wymienionych obszarów jest konieczne i niezwykle pozytywnie wpływa na samopoczucie, zdrowie, energię, motywację, kreatywność, jednocześnie uświadamiając, jak bardzo dużo zależy od tylko od nas.
Celem interaktywnego wykładu jest:
  • zainspirowanie uczestników do zastanowienia się nad każdym z omawianych aspektów w odniesieniu do siebie
  • pomoc w zdefiniowaniu indywidualnych obszarów, w których jest potrzeba wprowadzenia zmian
  • zaoferowanie konkretnych sposobów, podpowiedzi i wskazówek do wykorzystania w każdym z omawianych aspektów
  • zmotywowanie do działania i pozytywnych zmian