Gotuj, jedz, poznawaj!

Home Gotuj, jedz, poznawaj!

(Український текст внизу) Gotuj, jedz, poznawaj! I Готуй.Їж.Знайомся! Jesienna, wspólna kuchnia Blyzkist i Fundacji Bądź

Po sukcesie letniej, integracyjnej kuchni w warszawskim Jazdowie, zapraszamy na jesienną odsłonę programu realizowanego przez Fundacji Małgosi Braunek “Bądź” z kolektywem Blyzkist.

Ideą spotkań jest cykliczne, wspólne gotowanie potraw pochodzących z różnych stron świata. Poznajemy nowe kultury, rozmawiamy, gotujemy i uczymy się od siebie nawzajem. Tworzymy dialog międzykulturowy i wzajemnie się wspieramy. Jesteśmy blisko. I oczywiscie smakujemy wspólnie przygotowanych, pysznych dań!

Koordynatorem spotkań jest Taras Gembik, aktywista, performer, artysta współpracujący z Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie. Organizator pomocy dla osób w kryzysie uchodźczym oraz dla osób wychodzących z kryzysu bezdomności.

Projekt finansowany przez Fundusz Obywatelski im. Henryka Wujca Fundacja dla Polski / www.funduszobywatelski.pl

Dołącz do zajęć

Podziękowania

Ogromne podziękowania dla wszystkich zaangażowanych w pomoc i organizację przyjaciół, dzięki którym realizujemy nasz projekt solidarnościowy także jesienią:

Fundusz Obywatelski im. Henryka Wujca Fundacja dla Polski
Blyzkist
Orina Krajewska
Taras Gembik
Kaja Kusztra (autorka identyfikacji wizualnej, dziękujemy!)
Zosia Wodnicka
Joanna Jakubowicz
Agnieszka Zakrzewska

🇺🇦 Привіт дорогі особи, хочемо запросити Вас від 12:00 на вулиці Pańska 3 до недільної спільної кухні з циклу «Готуй.Їж.Знайомся» разом з Любов Гринь. Цього разу будемо готувати ЛІНИВІ ВАРЕНИКИ, познайомимось з традиціями, ритуалами зв’язаних з цією стравою , яку готували на святковий вечорницях.