Jestem i będę: W tańcu z chorobą

„JESTEM I BĘDĘ” to projekt Fundacja Małgosi Braunek „Bądź” realizowany wraz z Vogue Polska Przedstawia poruszające historie zwykłych-niezwykłych bohaterów, którzy poradzili sobie z kryzysem zdrowia i często wbrew diagnozom, w najcięższym momencie, odnajdywali swoją unikalną drogę do równowagi i nieprawdopodobnych pokładów wewnętrznej siły.

W każdym odcinku projektu bohater_ka opowiada swoją historię na łamach magazynu Vogue.pl poprzez autorskie felietony. Publikacji towarzyszą portrety wykonane przez wspaniałych fotografów i fotografki oraz wywiady prowadzone Orinę Krajewską w formie podcastów.

„JESTEM I BĘDĘ” współpraca przy projekcie:
Bohater: Kristóf Szabó
Wsparcie redakcyjne: Natalia Karawajczyk
Fotografie: Karolina Wojtas
Kierowniczka planu: Aleksandra Gałka
Kostiumy: Kamil Wesołowski
Team projektu:
Magda Chołyst / Artist in Bloom
Orina Krajewska
Agnieszka Zakrzewska
Marta Malik-Ryl / Nowy Kontekst.

„JESTEM I BĘDĘ”: W tańcu z chorobą, czytaj cały tekst TU.

Chcę robić jeszcze więcej, chcę, żeby mnie było słychać, żeby diagnozowane osoby, które często buntują się i przestają dbać o siebie albo ukrywają chorobę, wiedziały, że warto dobrze się leczyć. Że będąc chorym, można mieć lepsze wyniki niż osoba bez cukrzycy. I że nadal można robić świetne, wymagające dla ciała rzeczy: surfować, wspinać się, jeździć na nartach. Albo po prostu wykonywać swój zawód. Kolejnym bohaterem cyklu „JESTEM I BĘDĘ” jest żyjący z cukrzycą typu 1 Kristóf Szabó, solista Polskiego Baletu Narodowego.