Osobiste rozmowy holistyczne. Nowy odcinek

W integralnym podejściu do zdrowia wyróżniamy trzy podstawowe aspekty funkcjonowania. Ciało, duch i umysł są ze sobą nierozerwalnie związane i wzajemnie na siebie wpływają. Wspierające relacje społeczne i regularny kontakt z naturą to kolejne (obok diety, aktywności fizycznej, zdrowego snu, jakościowych relacji, równowagi psychicznej i pracy nad redukcją stresu) sfery, bez których nie możemy mówić o kompleksowym podejściu do zdrowia.

Jaki jest związek między ekologią, świadomymi wyborami konsumenckimi, a dobrostanem człowieka?

Tymi zagadnieniami będziemy się zajmować podczas 5. Kongresu Medycyny Integralnej, który odbędzie się 9 marca na Stadionie Legii w Warszawie. Po raz kolejny wydarzenie prowadzi Agnieszka Cegielska. Polscy i światowi eksperci i ekspertki poruszą takie tematy, jak W programie także warsztaty dla dorosłych (w tym specjalne onkologiczne) i dzieci, panel dyskusyjny i sala wystawiennicza.

Agnieszka Cegielska to dziennikarka, dyplomowana konsultantka medycyny ajurwedyjskiej i autorka książek o tematyce zdrowia. Na YouTubie prowadzi kanał „Naturalnie od kuchni”.

Podcast jest dostępny dla wszystkich, w całości za darmo, m.in. na Vogue.pl, w aplikacji „Vogue Polska” na Spotify, Tidal i YouTube.

CZYTAJ WIĘCEJ na VOGUE.PL