Polsko – ukraińskie centrum pomocowe

Home Polsko – ukraińskie centrum pomocowe

Bądźmy Blisko – wakacyjny program Fundacji Małgosi Braunek “Bądź” i #Blyzkist w warszawskim Jazdowie (Otwarty Jazdów, domek 10/2)!

Jesteśmy dumni i wzruszeni – po trzech miesiącach intensywnej pracy i regularnych wysyłek leków i sprzętu medycznego do szpitali w Ukrainie, rusza stacjonarny program dedykowany uchodźczym dzieciom i dorosłym oraz wszystkim chcącym się poznać, pobyć razem, zintegrować i wesprzeć.

Czerpiąc z doświadczenia we wspieraniu zdrowia, w tym zdrowia psychicznego, otwieramy:

• Indywidualne konsultacje psychologiczne w języku ukraińskim. Zapisy na konsultacje: kontakt@fundacjabadz.pl. Szczegółowe info TU.

a także:

• Oferujemy zajęcia plastyczne dla dzieci (po polsku i ukraińsku), które prowadzi Kaja Kusztra. Będzie to czas na ekspresję swojej twórczości i kreatywności oraz poznanie wielu ciekawych technik.
  • W ramach fundacyjnego programu Bądź od Małego, Karolina Sienkiewicz raz w tygodniu prowadzi zajęcia kreatywno-ruchowe z elementami jogi i uważności – Happy Kids. Gwarantujemy dobrą zabawę w ruchu a także naukę relaksu, oddechu i skupiania uwagi na byciu tu i teraz.
  • Od lipca w wybrane niedziele spotykamy się, przygotowujemy śniadanie, rozmawiamy i jesteśmy razem z Blyzkist i Tarasem Gembikiem. Pierwsze spotkanie już 3 lipca o godz. 12:00. Szczegóły TU.

Zajęcia zaplankwane są na cały okres wakacji. Grafik będzie na bieżąco uzupełniany.

Zapraszamy do dołączenia do naszych zajęć: placówki edukacyjne, przedszkola, szkoły, domy kultury i świetlice.

Wszelkich informacji jak dołączyć do projektu udziela koordynatorka Agnieszka Lewalska: alewalskagraczyk@fundacjabadz.pl

Najbliższe spotkania:

28 czerwca, wtorek:

11.30-12.30 Joga dla dzieci 3-7lat oraz równolegle: Zajęcia plastyczne dla dzieci 8-12lat.

12:45-13:45 Joga dla 8-12 lat oraz równolegle: : Zajęcia plastyczne dla dzieci 3-7lat.

(Od lipca zajęcia będą odbywały się w środy).

3 lipca, niedziela:

12:00 Wspólne gotowanie. Gotuj, jedz, poznawaj! I Готуй, їж, знайо!

Ogromne podziękowania dla wszystkich zaangażowanych w pomoc i organizację przyjaciół, dzięki którym od teraz możemy spotykać się w Jazdowie!

MSD Polska

Otwarty Jazdów

Pamela Bożek i podopieczni Przedszkola “Słoń”.

Szczegóły na bieżąco na FB i pod linkiem TU.

Grafika design projektu Kaja Kusztra dziękujemy!

Cały czas prowadzimy zbiórkę na rzecz pomocy ofiarom wojny w Ukrainie.

Jeśli ktoś z Was chciałby wesprzeć nas darowizną będziemy wdzięczni za każdą wpłatę na konto fundacji

FUNDACJA MALGOSI BRAUNEK BADZ
69 1090 1870 0000 0001 5032 4816

Nasze stałe działania może też wspierać od niedawna na Patronite.pl pod linkiem https://patronite.pl/Badz

Dziękujemy, że jesteście!

Будьмо поруч – старт програми доброчинних організацій Małgosi Braunek «Bądź» та Blyzkist у варшавському Яздові (Otwarty Jazdów, будинок № 10/2).

Ми пишаємось та відчуваємо неймовірне зворушення – після трьох місяців інтенсивної роботи та регулярних поставок ліків та медичного обладнання до лікарень України, починає роботу стаціонарна програма, присвячена біженцям, дітям та дорослим, а також усім, хто хоче пізнавати один одного, залишатися разом, інтегрувати та підтримувати один одного.

На основі досвіду підтримки здоров’я, в тому числі психологічного, ми відкриваємо групу підтримки та індивідуальні психологічні консультації українською мовою. Ми також пропонуємо художні заняття для дітей (польською та українською мовами) під керівництвом Каї Куштра. Це буде час, щоб проявити свою творчість і креативність і дізнатися про багато цікавих технік.

У рамках програми від Фонду «Bądź od małego», Кароліна Сенкевич раз на тиждень проводитиме креативно-активні заняття з елементами йоги та усвідомлення – Happy Kids. Буде багато цікавих історій, веселощів у русі, а також навчання глибокому розслабленню, диханню та концентрації уваги на тому, щоб бути тут і зараз.

З липня у вибрані неділі ми зустрічаємося, готуємо сніданок, спілкуємося і прооврдимо час разом з Bluzkist і Тарасом Гембік.

Заняття в Яздові заплановані на весь період літа. Розклад буде постійно оновлюватися. Незабаром розпочнеться реєстрація на психологічні консультації.

Найближчі дати занять:

Вівторок, 28 червня:

11.30-12.30 Йога для дітей віком 3-7 років і паралельно: художні заняття для дітей віком 8-12 років.

12.45-13.45 Йога для дітей віком 8-12 років і паралельно: художні заняття для дітей віком 3-7 років.

З липня ці заняття проводитимуться по середах.

Запрошуємо приєднуватись до нашої ініціативи:навчальні заклади, дитячі садочки, школи, будинки культури.

Будь-яку інформацію про те, як приєднатися до проекту, надає Агнешка Левальська: alewalskagraczyk@fundacjabadz.pl

Запрошуємо всіх, хто шукає підтримки в ці важкі часи. Ми віримо, що регулярні зустрічі допоможуть нам збудувати спільноту, яка буде додавати сили і натхнення. Разом ми вийдемо з цього досвіду сильнішими, більш інтегрованими та відкритими.

Велика подяка всім нашим друзям, хто долучився до допомоги та організації, і завдяки яким ми можемо зустрічатися в Яздові!

MSD Польща

Otwarty Jazdów

Памела Божек та вихованці дитсадка «Słoń».

Графічний дизайн Kaja Kusztra дякуємо!