Różowy październik z Mokosh i wsparcie Fundacji Bądź

Październik to miesiąc, w którym profilaktyka chorób piersi wybrzmiewa szczególnie mocno. Wczesna wykrywalność dzięki badaniom obrazowym (czyli USG, mammografia, a w szczególnych przypadkach również MR, czyli rezonans magnetyczny, badanie węzłów chłonnych i inne) stanowią podstawę w diagnostyce chorób piersi.

Każde z badań ma inne, nawzajem uzupełniające się właściwości, żadne nie jest lepsze lub gorsze od pozostałych. Wybór metody badania zależy w głównej mierze od wieku i budowy piersi oraz wskazań lekarza. Zachęcamy do regularnych wizyt u lekarza oraz regularnych badań obrazowych.

Chcemy jednak podkreślić, jak ważną rolę pełni samodzielna oceny piersi, ponieważ jest ona podstawą w regularnej kontroli i profilaktyce chorób piersi. Statystyki medyczne wykazują, że ponad 60% objawowych raków piersi wykrywają sobie same kobiety, w trakcie badania palpacyjnego. JAK PRAWIDŁOWO WYKONAĆ SAMOBADANIE PIERSI?

Odczarujmy myślenie o samobadaniu piersi jako czynności generującej stres. Zmieńmy nieco nasz sposób postrzeganie. Robimy to dla siebie, dla własnego dobra. Połączmy zatem przyjemne z pożytecznym. Dbając o wygląd, o skórę, zwróćmy uwagę na to, co pod nią. Krem do biustu Mokosh Icon Wanilia z tymiankiem jest pełen wyselekcjonowanych składników pochodzenia naturalnego, które od wieków znane były w pielęgnacji kobiecych biustów. Codzienna pielęgnacja połączona z masażem pozwoli utrzymać prawidłowe mikrokrążenie, nawilżenie i odżywienie skóry, a sam balsam, o nietuzinkowym, relaksującym zapachu, stanowi idealny „poślizg”, dzięki któremu samobadanie będzie przyjemniejsze.

Bliska sercu MOKOSH jest filozofia kultywowana przez Fundację Bądź. Ciało, umysł, dusza i emocje stanowią jedność i gdy szwankuje jedno, zaczynają też niedomagać inne obszary. Dieta, badania kontrolne, ruch, równowaga wewnętrzna, oddech, otwartość na rozwiązania proponowane przez medycynę komplementarną stanowią o naszym dobrostanie i kondycji organizmu.

Czując pokrewieństwo dusz, wierzymy, że razem możemy więcej. Kupując specjalnie oznaczony, różową banderolą balsam do biustu ICON, wspierasz Fundację Bądź, ponieważ cały dochód z październikowej sprzedaży balsamu (zakupionego w sklepie Mokosh: www.mokosh.pl) zostanie przekazany Fundacji Małgosi Braunek na wsparcie psychologiczne osób dotkniętych chorobą nowotworową i ich rodzin.

Zrób coś dobrego dla siebie i dla innych.