Współczucie na miarę naszej codzienności. LIVE Fundacji Małgosi Braunek „Bądź”

Fundacja Małgosi Braunek „Bądź” oraz dr Julia E. Wahl – psycholożka, założycielka i dyrektorka The Mind Institute, trenerka podejścia uważności oraz współczucia, zapraszają na spotkanie w formie LIVE’a na Facebooku Fundacji „Bądź”, 22 lutego o godz. 19:00. Tematem spotkania będzie: Współczucie na miarę naszej codzienności. Jak terapie skoncentrowane na współczuciu wspierają podczas leczenia onkologicznego oraz służą w radzeniu sobie z lękiem i niepokojem wywołanym pandemią?

Podczas spotkania dowiesz się:

• Czym jest współczucie?
  • Jak można trenować współczucie?
  • Jakie korzyści przynosi trening współczucia?
  • Dlaczego osobom z doświadczeniem choroby nowotworowej rekomendowane są terapie skoncentrowane na współczuciu?
  • Jak trening współczucia może pomóc nam radzić sobie z lękiem i niepokojem na co dzień?

Dr Julia E. Wahl – psycholożka, założycielka i dyrektorka The Mind Institute (www.mindinstitute. com.pl), trenerka podejścia uważności (mindfulness) oraz współczucia (compassion). Współzałożycielka Polskiego Towarzystwa Mindfulness oraz Polskiego Stowarzyszenia Integracji Psychoterapii. Założycielka i dyrektorka The Mind Institute (www.mindinstitute.com.pl) oraz Co-founder of the Proactive Leadership Academy (www.proactiveleadershipacademy.com).

Związana z University of Derby w Wielkiej Brytanii, gdzie stworzyła program treningowy w oparciu na podejściu współczucia dla pacjentów onkologicznych i osób po chorobie nowotworowej (w ramach obronionego już doktoratu). Przeprowadziła i superwizowała ponad 60. edycji 8-tyg. treningu Uważności w Warszawie, Poznaniu, Szczecinie, Toruniu, Gdańsku, Nottingham oraz Derby.

Przez kilka lat pracowała w Szpitalu MSW w Otwocku na Oddziale Leczenia Zaburzeń Nerwicowych, gdzie prowadziła terapię indywidualną, grupową, warsztaty na temat złości.
Kierowniczka Podyplomowych Studiów Uważności i Współczucia na Uniwersytecie SWPS w Poznaniu; kierowniczka Szkolenia Terapii Skoncentrowanej na Współczuciu (Compassion-Focused Therapy – CFT).

Spotkanie nie wymaga zapisów zapraszamy na nasz profil Fundacji Małgosi Braunek „Bądź” na Facebooku, 22 lutego o godz. 19:00. LIVE pojawi się jako zapisany post.